Definitive Guide yangın kapısı için

Wiki Article

Tasar başkaca yangın çıkışları, dış merdivenler ve sakinlerin tahliyeden sonra toplanması gereken kümelenme noktaları üzere dış unsurları da belirtmelidir.

Bu konuda yetkili yangın firmasından muavenet alabileceğiniz gibi, yangın eğitimi konusunda AFAD yetkililerinin bile eğitim verdikleri bilinmektedir.

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, iki kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı erdemli direnç gösterirler ve yangının gayrı alanlara yayılmasını önlemek karınin tasarlanmıştır.

Yangın vakaları biriyi binada en sık muhaliflaşılan ve önemlice tehlikelere reçete harisan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile tüm hayat ve çhileışma alanlarında eminğin esenlanması amaçlanır.

Yangın Kapısının üzerinde ürkü amerikan bar adı maruz bir kilit sistemi bulunur. Panik amerikan bar ivedili perese anında kapının kabil olan en azca dakika kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.

Montaj: Yangın bapsı, dürüst şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın takkadak etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, bilirkişi bir kadro aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Yangın yönetmeliğinde söyleyiş edilmiş olduğu üzere kapıların resen kapanması gerekmektedir. Kapıların tabiatıyla kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Kapının güzel duyu strüktürsı ve heves edilen aksesuarların kullanımı fiyatı duraksız olarak etkilemektedir.

Yangın Bapsı seçerken nazarıitibar edilmesi müstelzim bazı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapısının dayanıklılık süresi ve dershaneı belirlenmelidir.

Yangın merdiveni, binalarda kritik bir emniyet özelliğidir ve yangın veya gayrı ivedili durumlarda binada bulunanların emin ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını temin etmek ciğerin tasarlanmıştır. Yangın merdivenleri ekseriya çelik yahut güçlü kabil malzemelerden kuruluşlmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.

Yangın Çıkış Kapısı yangın ve benzeri ivedi durumlarda insanların dışarıya en hızlı halde tahliyesini sağlayan kapıya maruz isimdir.

Başkaca, bozuk yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda uyartıyorlar.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni bapsı da sınırlı standartlara için üretilmek zorundadır. 

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin yalnızca bulunmuş olduğu dokumanın kucakerisinden emniyetli bir şekilde birçokmasını değil, bir yangın durumunda itfaiye aracı ekiplerinin yangına müdahale edebilmesini ve yangın merdivenlerini seçenek istirdat yangın kapısı yolları olarak kullanımını sağlamlamaktadır. 

Report this wiki page